2015. május 15., péntek

Egy újfajta díj, inkább körlevél - Blogstop Körleveles Kihívás

Ahoj! Itt a bejegyzés, amit ígértem!
Nem mindennap mondok ilyet, de eddig nagy Ruffret (Kőfej+Eret) fan voltam, de... kezdek egyre inkább átállni a Rufflout Shipperekhez! :D Ki tart velem?
Már megint elkalandoztam! Lényeg:


Anne Shirley, a Crystal Gimi c. Blog tehetséges és még annál is több írónője kitalált egy számomra nagyon tetsző csellendzset, a Blogstop Körleves Kihívást, aminek célja:
"A körlevél annyiból állna, hogy felteszel valakinek, akit ismersz, vagy tudod, hogy blogol, esetleg olvasod is a blog-ját 5 kérdést a blogodról. Megkéred, hogy tegyen fel neked is ő 5 kérdést a blog-járól, így mindketten elolvassátok egymás blog-ját, és akinek jött a levél, annak még 2 embernek tovább kell küldenie." - Anne Shirley




 
Anne Shirley kérdései és válaszaim:
 1. Hol lakott Flóra, és miért került abba a suliba? -  Egy farmon, a szülei eladósodtak, és Londonban tudnak csak megélni, akik nem szándékozzák szwegény (SZWEGény xD) szegény Flórát magukkal vinni.
2. Mit is mondott Kriszti? Miért ilyen különös a suli? - Idézem: "- A suli maga egy másik tér, ha ezt érted. Nem ugyanaz történik a kinti világban, mint itt bent, a suliban. Az eső is csak a suliban esett. Vagyis… Várj! Megmutatom-"
"- Állítólag Crystal egy kislány volt réges-régen, aki hozzájutott egy varázserejű pörgettyűhöz. A pörgettyű olyan, mint egy csodalámpa. Ha megpörgeted, kiszáll belőle egy sárkány. Ezek a pörgettyűk kapuk egy másik világba. Minden sárkányhoz kapcsolódik egy pörgettyű, ami elvezet a mi világunkba. De ezek általában a föld mélyén lapulnak. Néhány, közöttük a Crystalé is, előkerül. Az emberek mindig egyszerű játéknak hiszik és odaadják egy gyereknek. Crystal egy árva lány volt. Egyszer kirándulni jött egy régészeti ásatásra és egy munkás adta neki, mondván, biztos valaki eldobta. Crystal a sárkányával átment abba a sárkányvilágba, sárkányalföldre. Annyira megszerette végül azt a helyet, hogy úgy döntött, örökre sárkány marad. Nem tudni hogyan, de létrehozta ezt az iskolát. A suli a két világ között van pontosan. Mintha buborékba lenne zárva. Eredetileg azért hozta létre az iskolát, hogy az embereknek megmutassa a sárkányok világát. Meg is nyitott egy kaput, és elkezdte behozni az embereket. A sárkányoknak ez azonban nem tetszett, és száműzték Crystalt. Cystal száműzetése előtt elrejtette saját pörgettyűjét és bezárt az átjárót."
3. Melyik az iskola "tiltott területe" és Félix megemlítette-e Flórának első napján? - Egy zárolt szekció a könyvtárban, ahová csak a rangosok léphetnek be.
4. Ki Max testvére, szerinted milyen ő? - Na jó, ezt nem találtam meg! Valószínűleg Larry lehet, ugye? :)
5. Hányszor futott eddig össze Flóra és Andrew, vajon mi Andrew célja a sztoriban? - Párszor, és szerintem a többiek védelmezése és a rejtély leleplezése a célja.



A kihívottjaim: Astrid Haynes és Pintér Ádám! (Két nagyon jó barát és segítő :D) És... Visszahívom Anne Shirley-t! :)
 És akkor a nehéz kérdések, amiket csak akkor tudsz megválaszolni, ha elolvastad a blogot!  
1. Mi a neve Kőfej Tájfumerengjának?
2. Hogyan figurázza ki az első fejezetben Kőfej Hablaty történetét?
3. Mi Alice szerepe a történetben? Mennyire szereted a karakterét?
4. Eddig hányan haltak meg a történetben, és miben?
5. Hogy hívják Tasma és Kőfej stylistjának?



Remélem mindenki elégedett mindennel! :) 
Sok sikert, és egyetek csokit! Küldöm a végtelen energiát! :D <3
 

8 megjegyzés:

  1. Szia! :) Köszönöm a válaszaidat, bár látom, milyen becsabós a blogom... :D
    1: Tökéletes. ;)
    2: Pipa! ^^
    3: Ohmm... Hát esetleg, bár én a folyosó végére gondoltam.... :D
    4: Nem.. Ezt valahogy senki se veszi észre? Max testvére Melinda... Nem rémlik senkinek? o.O :D
    5:Elég jó feltételezés! ;)

    Remélem még néha ránézel majd a blogra, bármikor szívesen látunk! És szeretnélek megdícsérni, mert, hogy te milyen eszméletlen szorgalmas vagy... xD Leesek a székről mindjárt. Teljesen látszik a blogodon, hogyan fejlődtél, ahogy írtad. Nem tudom, hogy csináltad, de bámulatos, ahogy ennyi ember talált rád. Na én lusta vagyok, az én blogomat (valamiért...) nem nézik, és mit mondjak... Kismillió kritikát kaptam már, és még sehol sem tartok, pedig görcsösen próbálkozom. Szóval... MI A TITKOD? :D AVASS BEEE!!!! :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na szia! :3
      Az eszméletlen szorgalmas jelzőt szerintem egy másik blogra érthetted, mert hát nézd meg: köbö két-három hetente rakok fel egy a nagy Harry Styles fanficek mellett eltörpülő részeket.
      Na ezt nem értem. Fogalmam sincs, mit csináltam, tényleg, halványlila lepkepukim sincs arról, hogyan csináltam ezt. Mikor én visszaolvastam az első fejezeteket, én is leestem a székről. De másért. Azért, mert láttam azt a nagy bénázást. 2014 decemberében a megtekintések úgy 700 körül járhattak, de most, ha megnézed, hosszabbak a bejegyzések, mikor írom a bejegyzést, a népszámláló 1-en van (én csekkolom folyton az oldalt), és mikor közzéteszem, akkor hopp, ugrik egyet, és máris kilenc-tíz ember csap le a mukságaimra, és már 8800 olvasón is túl vagyok. Én csak annyit mondok: fogalmazz jól, hagyd, hogy megjöjjön az ihlet, aztán megy, mint a güzü, legyen humorod és a szókincs elengedhetetlen. A te blogodról is teóriákat zenghetnék, de röviden: Nem olvasok fantasy-t. A Harry Potter nálam felért egy öngyilkossággal. De ez... Fantasztikus! Le a kalappal! Egy kis humor, és perfect lesz! Sok sikert!
      Xx, Vicky

      Ui.: Csere? :3
      Ui2.: Küldöm a végtelen energiát! :*

      Törlés
    2. Hmm.... Én sem értem, hogy lehet ilyet... :D
      Amikor még más blogokat írtam, az igazi nevemen, kb. annyi komolysággal, ahogy te írtad az első részeket (ne vedd sértésnek), akkor valahogy mindenki kritizált, mert sablonos volt, mert túl rózsaszín volt, mert tele volt helyesírási hibával... >< Na akkor megszületett a fejemben a Crystal Gimi ötlete. Hogy az szegény milyen egy esetlen ötlet volt... :/ Elkezdtem írni, és tényleg próbálkoztam komolyan venni az írást, vagyis kritikákra figyeltem, részek hosszára figyeltem, stb. (Tudni illik, hogy író szeretnék lenni, ha felnövök, nekem meg tényleg minden adott, mert olyan családba születtem, hogy lassan két éve vettem a fejembe a könyvírás gondolatát, erre anyukám keresett nekem egy kiadót... >< Ők közölték, hogy ha írok valami értékelhetőt, elintézik, hogy kiadják...) Na szóval mióta minden megvolt célom elérésére, így írni kezdtem, talán kicsit görcsösen. Pedig mindenem az írás (meg a pszichológia... xD) és tényleg szeretném, hogy elismerjenek, mert addig akár van kiadó, akár nincs: ha nem fog kelleni, nem adatom ki. Szóval én egy álomért küzdök, de úgy érzem, valamiért minden ellenem van...

      Na most, hogy így jó magyarosan kipanaszkodtam magam neked, mégegyszer gratula, és egy kérdés: Áll az a kritika? :D

      És igen, benne lennék egy cserében, és köszi az energiát! ;) :*

      Törlés
    3. Na szia!
      Most olvastam magyaros litániádat. Én meg új szokásomhoz híven röviden válaszolok:
      Köbö másfél éve én is dédelgetem ezt az álmot, de anyáék nem vették (vagy egyszerűen nem akarták xD) észrevenni a blogot. Aztán pár hónapja mikor hazajövök, anya letámad: kislányom, egy csomó embertől hallom, hogy blogot írsz, na mesélj szépen! És amikor elmondtam neki, akkor beizgult, hogy húúezdejó, és azt akarta, hogy vigyük el azonnal egy kiadóba, mert ezt ki kell adni. De mondtam neki, hogy még sehol sem tartok, mert sokra tervezem. Elismertté akarok válni. Ez minden álmom. Jó, egy rádió munkatársa vagyok, az iskolaújság elnöke... De ezzel akarok híressé válni!
      Csellendzs ákkeptid! :D
      Holnap ki is teszlek. Ó, akkor úgy tűnik, megérkezett az enerdzsi! :*
      Ui.: Tiszta szívből kívánom, hogy egyszer sikeres írónő legyél, és ötven év múlva majd egymással szemben üljünk a hintaszékben, és húzzuk a fejenkénti harmincnegyedik strigulát, hogy ár harmincnégy könyvet megírtunk, jájájááj"! (Ez nagyon érzelgős volt tőlem xD)
      Ui2.: Lehetnénk társoldalak! :D :*

      Törlés
    4. Juuujjj! *www* Nem vagyok egyedül? xD Amúgy nálunk én papíron kezdtem az írást, aztán közöltem anyukámmal, hogy milyen jó ezt csinálni, erre ő fél évvel rá: (Budapestről hazajövet) "- Jajj, tényleg, drágám! Nem is mondtam, hogy beszéltem egy nénivel, aki egy kiadónál dolgozik, és azt mondta, ha befejezel egy könyvet, elintézik, hogy kiadják. Na mit szólsz?"- tudod mit szóltam? Visítozva fel-alá rohangáltam a házban... xD Aztán úgy a blogom kezdete után 2 hónappal (szerintem Apa nyomoz utánam) felfedezte Apa, hogy blogolok, erre anyukám megijedt, ha a nevemmel írok blogot, el fognak rabolni... xD Most itt tartok, és már csak olyanokat kapok, hogy: "- Olyvass, különben nem leszel elég művelt, és nem fogsz jó könyveket írni!" :D
      Kössszi!!!! <3 Hogy nekem mennyit ad ez a körlevelecske! :3 Találok egy szuper barátnőt, aki szerint jól írok... *--* :D
      Hát igen, az jó lenne olyan ötven év múlva... :3 Majd a farmomon! xD Az is egy nagy álmom... (Kicsit álmodozós vagyok.... Kicsit sok a nagy álom... xD)
      (Nem, egyáltalán nem volt érzelgős! ;))
      U.i.: Mit képzelsz? Az szuper lenne! :D :*

      Törlés
    5. Akkor ötven év múlva a farmodon! *_* <3
      Én is örülök, hogy rátaláltam erre a körlevélre és rád!

      Törlés

blog