2015. február 2., hétfő

21. Fejezet: Sárkánytitkok és Kopponyák

-Mi... Mi... Mik ezek? - kérdeztem Skylertől, holott tisztában voltam a válasszal.
-Nem látod? Sárkányok! - csodálkozott Sky.
-De, de... Csak milyen sok van! Hűűűű! De itt egy csomó ismeretlen. És egy pár sárkány hozzád szállt. Ők kik?
-Bemutatom a sárkánybarlangomat!
Ők pedig a sárkányaim.
-Hogy kerültél ide?


-Itt éltem, mióta elragadott Égugró. Most pedig bemutatom a sárkányaimat.
Az első egy Green nevű Zöld Halál volt. Óriási méretű volt, hasonlított a Vörös Halálra, akit Hablaty győzött le, de mégis más volt. Zöld foltok voltak rajta, rengeteg szem ült a fején.
A következő a Bíbor nevű Bíbor Horror volt. Ez is hasonlított a Vörösre, sőt, Green-re is. De ő bíbor színben pompázott. Mikor láttam őket, épp verekedtek. De szerintem a világért sem bántanák egymást. Mint én a bátyámat. Ő a legfontosabb ember az életemben, és az egyetlen fiú is.
Volt egy Gnúvadja is, aki a Jégköpő névre hallgatott. Nagyon szép volt. Állítólag ez egy nagyon ritka Dagály osztályú vízisárkány (milyen más lenne? -.-), csak pár példány maradt fennt. Ésez különösen szép volt: hófehér bőrén gyöngyházfényűen csillogott a napfény. Ripityom, de költői vagyok! :3
Az utolsó pedig a Ruby nevű Vörös Halál volt. Azt hittük, hogy már nincs több példány, de tévedtünk: Itt van Ruby, aki leokádta a hajamat, ettől a hátsó fonatom megperzselődött... És én fedeztem fel... Hahahaaaa! :P
Hirtelen lopakodó neszekre lettem figyelmes.
Oké, eddig is voltak neszelőző neszelőzések (tudom, ilyen szavak nincsenek... Vagy mégis?^^), kaparászások, de most alábbhagyott, és lopakodássá változott. És akkor Égugróra ugrott egy bíboros-feketés kutyaszerű izébizé.
Egy kis leírás a Kopponyáról:
  • Kb. 3 méter magas,
  • Nem lát és nem hall, mivel szeme és orra nincs (fura egy teremtmény...),
  • ...Viszont a szaglása elképesztően jó.
  • Mindent felfal, ami az útjába kerül,
  • És idomíthatatlan, ugyanakkor röpképtelen is.
-Égugró! - ordított fel Sky, és egy husángot felkapva elkezdte ütögetni a lényt.
Rám ugrott egy szemét közülük.
-Wáááá! - sikítottam fel, majd elkezdtem körbe-körbe forogni, hogy essen már le. De nem akart leesni. Karma belemélyedt a bőrömbe, iszonyat fájó érzés volt. Szerencsére Jégköpő lejegelte a rémségeket, mert addigra több is érkezett rám. Tudom, hogy vonzó vagyok, de hogy ennyire? Pff...
Mikor végre elmentek, szimplán összeestem. 
-Kőfej! Minden oké? - kérdezte riadtan Sky, és fel akart rángatni a földről, de rámorogtam, hogy eressze el a karomat, mert iszonyatosan fáj. - Visszaviszlek a faluba! - azzal Égugró felszedett, és repültünk a falu felé.
-Jézusom! Hugi! - rohant azonnal hozzám Fafej. - ki tette ezt veled?
-Csak egy rakás Kopponya.
-Hogymicsoda?!
-Kopponya. Egy sárkány.
-Mindegy. Majd megkérdezem Hablatyot. Addig is ezeket - mutatott a vállamra és a fejemre és a nyakamra és a mégsorolhatnámmimre - el kell tüntetni.
-Abrakadabra, Hókuszpókusz, tűnj el, ronda seb! - "varázsoltam." - Erre az eltűntetésre gondolsz? - vigyorogtam rá, úgy köbö 2 másodpercig, mert akkor a nyakamba nyilallt a fájdalom. Kifordítottam a fejemet, és megnéztem: Egy ÓRIÁSI harapásnyom tátongott ott.
- Ezzel Gothi-hoz kell menni! - azzal fogta magát, felkapott és elvitt. Skyler nevetve nézett utánam. Megvontam az épp nem fájó vállamat. Ő már csak ilyen. :)
Gothi valami kotyvalékot kent rám, a sebeket kitisztította vízzel, aztán elvonult, hogy "megszülje a diagnózist". Mikor visszajött, elmutogatta: A Kopponya harapása mérges, ezért most le leszek gyengülve, és erős fájdalmak jelentkezhetnek nálam.
-Oltári. - dünnyögtem magamban. - De mindent ki kell próbálni. Ezt is megéltem. 
-U, úúúú! Én is akarok mérges lenni! - lelkesedett be Fafej, aki mint láthatjuk, kigyógyult a Jak-kórból. 
-Jó. Összenyálaztam a kedvenc felsődet.
-MICSODA?!
-Te akartál mérges lenni, én csak felmérgesítettelek. Kívánság teljesítve. - de valószínűleg nem hallotta, mert elrohant megnézni, tényleg olyan-e. Amúgy nem olyan. :)
Este nagyon fáradt voltam, és fájt is a nyakam, úgyhogy gyorsan elaludtam. De rémálom gyötört: Álmomban kinyírtak a csillámpónik. Lázálom. Csak semmi pánik. Csak semmi... Pánik.... Csak semmi... *fej koppant, összeesett Kőfej.*

2 megjegyzés:

blog